Microsoft Skype Kullanıcılarını Üzecek Kararını Duyurdu

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Skype’yi kapatma adına aldıkları karar ile başka Skype kullanıcıları olmak üzere bir çok İnternet kullanıcısı insanı şaşırtmayı başarmışlardı. Peki Microsoft neden böyle bir karar almıştı? Gelin hep beraber haberimizin detaylarına bir göz atalım.

2000’li yılların efsanesi haline gelmiş olan skype’nin 20 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Bundan 20 yıl önce bir grup Estonyalı mühendis Tallinn kentinde bir araya gelerek sesli sohbet etme dalında büyük bir adım atmışlardı. VoIP teknolojini kullanarak sesi dijital sinyale dönüştürme özelliğine sahip olan Skype, 2005 yılında el değiştirmesinin ardından eBay tarafından görüntülü sohbet etme özelligide eklenmiş oldu. O yıllarda büyük bir ses getirmeyi başaran Skype, bir çok telefon görüşmelerinde alternatif ve ekonomik yönden bir çok şirket ve insana kolaylık sağlamıştır.

Görüntülü ve Sesli Sohbetin Mihenk Taşı

2011 yılına kadar hali hazırda 170 milyon kullanıcıya sahip olan Skype eBay şirketi tarafından başarılı bir şekilde yönetiliyordu. Bu başarıya kayıtsız kalamayan Microsoft gibi büyük şirketler Skype’ye bünyelerine katmak için çok uğraşmışlardı. Nitekim Microsoft 8,5 milyar dolar vererek Skype’nin bütün kullanım haklarına sahip olmuşlardı. Peki bir zamanların sesli ve görüntülü sohbet olarak zirvesindeyken bu ani kapanma kararı neden olmuştu.

Skype Neden Tarihin Tozlu Raflarına Kaldırılıyor

Geri sayım başladı artık. 5 mayıs 2025 tarihinde bir efsane tozlu raflarda yerini alacak. Microsoft’un kendi resmi sitesinde açıklandığı için insanlar tarafından bu karara kesin gözüyle bakılıyor artık. Bir anda her şey yolunda giderken neden böyle bir karar alındı diye düşünmedik değil ama. Aslında Skype kullanıcısı olarak bir çoğumuz işlerin ters gittiğini biliyorduk. Geç gelen mesajlardan, seri çalışmayan grup sohbetlerine kadar, bir çoğumuz teknik anlamda sorun yaşamışızdır. Özellikle bu sorunlar pandemi zamanında daha çok gün yüzüne çıktılar. Çünkü tüm dünya gözünü iş ve eğitim anlamında çoklu konferans uygulamalarına çevirirken. Skype, Zoom ve Google Meet gibi programların gerisinde kaldı. Muhtemelen bundan olsa gerek bir çok kullanıcıyı kaybettiler. Başarısızlığın sonunda böyle bir karada nihayetinde normaldi. Peki bundan sonra ne olacak. Skype yerini Microsoft Teams programına bırakacak. Tıpkı Skype benzeri olan Teams, daha güçlü yapısı ile çok yönlü bir sesli ve görüntülü sohbet platformudur. Özellikle iş dünyasın tarafından yoğun olarak kullandığı için bir çok kullanıcısı güven veriyor.

Admin 40